به مناسبت یلدا

در عصر جدید با ظهور اینترنت فرآیند بسیاری از کارها تغییر کرده است. یکی از کاربردهای اینترنت بانکداری اینترنتی است. با کمک این پدیده کاربران قادر شدند بدون نیاز به حضور فیزیکی در بانک ها عملیات با نکی خود را مدیریت کنند. در پی این توسعه شرکت پی پال  به عنوان واسطه سرویسی را ارائه کرد که امکان پرداخت آنلاین در سراسر جهان را مقدور می ساخت. در راستای همین توسعه، در سال 2009 بیت کوین به جهانیان معرفی شد . بیت کوین اولین پول دیجیتال تمرکز زدایی شده بود که با هدف حذف واسطه و جلوگیری از کاهش ارزش پول در برابر تورم به وجود آمد.

ارز های رمز پایه و یا “cryptocurrency ” در واقع شکلی الکترونیک از پول محسوب می شود. این ارزها  از رمز نگاری اینترنتی برای جابه جایی و انتقال استفاده می کند. این رمز نگاری امن بوده و قابل هک نمی باشد.

ارزهای رمز پایه  از فن آوری غیرمتمرکز استفاده می کند به این معنی که هر کاربر شبکه در واقع مالک آن نیز هست. شما به راحتی می توانید ارزهای خودتان را انتقال دهید، ذخیره کنید و خرید انجام دهید.

همین خاصیت که این ارز توسط نهاد و یا ارگانی کنترل نمی شود سبب شده که امکان اعمال تحریم نیز بر روی آن وجود نداشته باشد. خصوصیت اصلی این نوع ارزها امنیت بالای آنان و ناشناس بودن هویت مالک آن ها در انجام معاملات می باشد. این ارزها به مشتریان خود این اطمینان را می دهند که تقلب در انجام معاملات جایگاهی ندارد.

این ارز نیاز به پشتوانه ی فیزیکی نیاز ندارد و به سادگی تکثیر می شود.

برخی از ویژگی های ارز دیجیتال:

  • به صورت غیر متمرکز است.
  • نیاز به پشتوانه مالی و فیزیکی ندارد.
  • تراکنش ها در ارزهای دیجیتال صورت مستقیم و بدون واسطه انجام می شوند.
  • تراکنش های آن بازگشت ناپذیر است.
  • هویت دارنده ارز در تراکنش ها آشکار نمی شود.

یک کارتون جذاب حتما ببینید 🙂

کلیک کن یاد بگیر

امروزه تعداد بسیار زیادی از انواع ارزهای رمز پایه وجود دارد که در اینجا به معرفی تعدادی از آنها می پردازیم.

  • اولین و معروف ترین ارز دیجیتال بیت کوین نام دارد. بیت کوین در سال ۲۰۰۹ ابداع شد و مورد استفاده قرار گرفت.
  • ریپل در سال ۲۰۱۲ با هدف ایجاد تراکنش هایی در حجم زیاد معرفی شد.
  • لایت کوین در سال ۲۰۱۳ با اعمال تغییراتی در بیت کوین با هدف افزایش سرعت تراکنش ها  بوجود آمد.
  • اتریوم در سال ۲۰۱۵ توسعه یافت و امروزه یکی از محبوب ترین ارزهای دیجیتال به شمار می رود.

شرکت در وبینار “معدنچی طلا شوید”

جهت کسب اطلاعات جامع و تخصصی تر در ارتباط با ارزهای رمز پایه می توانید به سایت های زیر مراجعه نمایید.

www.bitcoin.org

coinranking.com

نظر اشخاص سرشناس درباره ی ارزهای دیجیتال

بلاک چین چیست؟

اطلاعات مربوط به ارزهای رمز پایه و تاریخچه ی تراکنش آن ها بر روی شبکه ی بلاک چین قرار می گیرد.

بلاک چین در واقع زنجیره ای از بلاکها هستند که اطلاعات را در خود  نگهداری می کنند. بلاک چین در سال ۱۹۹۱ توسط استوارت هابر و اسکات استورنتا مطرح شد ولی در آن زمان زیاد مورد توجه عمومی قرار نگرفت.

در بلاک چین ، بلاک ها مجموعه ای از اطلاعات را در خود نگهداری می کنند و به صورت زنجیره وار با هم در ارتباط هستند. هر عضوی از شبکه می تواند اطلاعات خود را در این بلاک ها وارد کند و با بقیه به اشتراک بگذارد.

به دلیل اینکه اطلاعات در سیستم های مختلف در سرتاسر جهان ذخیره می شوند(سیستمی غیر متمرکز) امکان هک کردن و دستکاری اطلاعات وجود ندارد.

هر بلاک ، اطلاعات تراکنش های آن بلاک ، زمان درست شدن آن به همراه هَش  بلاک قبلی را دارا می باشد. حجم هر بلاک مقدار مشخصی است و اگر حجم اطلاعات آن بیشتر از مقدار مشخص باشد یک بلاک جدید درست می شود.

به دلیل اینکه هر بلاک اطلاعات بلاک قبلی را در خود نگه می دارد، با تغییر محتویات یک بلاک کل زنجیره‌ی بلاک ها باید تغییر کنند که چنین امکانی وجود ندارد و همین مسئله امنیت بلاک چین را تضمین می کند

 

.

بلاک ها در بلاک چین دارای سه قسمت می باشند:

۱ – دیتا : داده هایی می باشد که روی بلاک ها ذخیره می شوند.

۲ – هش(Hash) :اثر انگشت منحصر به فردی که هر بلاک برای خودش دارد در واقع یک امضای رمزنگاری شده است.

هر امضا از یک کلید خصوصی و عمومی تشکیل شده است.

۳ – هش بلاک قبلی: در بلاک چین هر بلاک ، هش بلاک قبل از خود را به همراه دارد.

مدت زمان مورد نیاز برای تشکیل یک بلاک زمان بالایی است. هر یک از اعضای شبکه که بخواهد تراکنشی را انجام دهد اول درخواست آن را به نودهای شبکه ارسال می کند. نودهای موجود در شبکه پس بررسی اعتبار درخواست و تایید آن، باید رمز مورد نیاز آن اطلاعات را برای اضافه شدن به زنجیره ی بلاک ها مشخص کنند.

پس از تخصیص رمز و ارسال برای سایر نودها،  اطلاعات در بلاک جدید ثبت می شود.

ماینینگ ارزهای دیجیتال

ماینینگ در لغت به معنی استخراج کردن می‌باشد.

ماینینگ چیست؟

در مبحث ارزهای رمز پایه چون اساس کار بر روی شبکه های غیرمتمرکز انجام می‌شود لذا فراهم کردن منابع و انجام تراکنش ها برعهده‌ی اعضای شبکه می‌باشد.

به این صورت که این اعضا با در اختیار قرار دادن سخت افزار قدرتمند و یا  نرم افزار ، در انجام فرآیند های شبکه مشارکت می کنند. اعضای شبکه کمک می‌کنند تا سرویس ها و خدمات لازم برای پیشبرد اهداف فراهم شود.

شبکه نیز به اعضای خود در ازای کمکی که کرده اند ارز دیجیتال پاداش می‌دهد. این شیوه که روشی برد برد محسوب می‌شود هم برای پیشبرد فعالیت های شبکه خوب است و هم برای اعضای آن .

پردازش به موقع این بلاک ها برای تایید انجام فرآیند، امری ضروری است و از آنجایی که این سیستم تحت نظر مرجع خاصی قرار ندارد این کار توسط کاربران انجام می‌شود.

فرآیند ماینینگ شامل تلاش برای حل یک مسئله پیچیده در بلاک های اخیر می‌باشد. هر کاربری که بتواند این مسئله را حل نماید و بلاکی به بلاک چین اضافه نماید به عنوان پاداش ارز رمز پایه دریافت می‌کند.

به افرادی که این سرویس ها و یا خدمات را به شبکه ارائه می کنند ماینر گفته می‌شود.

فرآیند ماینینگ توسط سخت افزار به صورت زیر انجام میشود:

در حالت سخت افزاری: ماینرها سخت افزارهای  قدرتمندی هستند که دارای کارت گرافیکی ، cpu  و توان پردازشی بالا می باشند.

در ابتدا با استفاده از سی پی یو های معمولی  فرآیند استخراج بیت کوین انجام می شد. بعد از آن استفاده از کار تهای گرافیکی با ظرفیت بالاتر رواج پیدا کرد.  اما با گسترش شبکه‌های رمز نگاری شده ، استفاده از سیستم های خانگی مقرون به صرفه نبود.  امروزه سخت افزارهایی به نام ACIS (مدار مجتمع ویژه کاربرد)مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این دستگاه‌ها از نظر توان محاسباتی بالا و از نظر مصرف انرژی (نسبت به سیستم های خانگی)مقرون به صرفه  ترمی‌باشند. این دستگاه ها نیاز به یک منبع تغذیه قدرتمند، سیستم خنک کننده(به علت تولید گرمای زیاد) و هم چنین اینترنت پایدار می باشند.

امروزه تمام استخراج های اصلی و در حجم زیاد توسط این دستگاه‌ها انجام می شود. یکی از شرکت هایی که برای این منظور اقدام به طراحی دستگاه نموده ، شرکت بیت مین است.

دستگاه‌های این شرکت تحت عنوان ant miner در بازاریافت می شوند. از عواملی که هنگام خرید این دستگاه ها باید مورد بررسی قرار دهیم میزان”هش تولید شده در ثانیه” است.

هر چه میزان هش تولید شده در ثانیه بیشتر باشد، درآمد به دست آمده آن نیز بیشتر خواهد بود. از عوامل دیگر که هنگام تهیه دستگاه باید مد نظر قرار بگیرد، هزینه برق مصرفی می باشد. این دستگاه ها مصرف برق بالایی دارند و استفاده از آن ها با برق خانگی مقرون به صرفه نیست.

دراکثر دستگاه ها امکان استخراج هم زمان ارزهای متفاوت وجود ندارد. دستگاه Bitmain Antminer S 9 یکی از دستگاه هایی است که جهت استخراج بیت کوین مورد استفاده قرار می گیرد.

نمونه ای از بازارهای فروش دستگاه در ایران

نمونه قیمت 1

نمونه قیمت ها و بازگشت سرمایه

نمونه قیمت 3

استخر چیست؟

پس از تهیه دستگاه و سخت افزار باید به یک استخر استخراج متصل شوید. در اکثر دستگاه های جدید، نرم افزار اتصال به استخر، موجود می باشد و نیازی به نصب نرم افزار خاصی نیست.

برای استخراج بیت کوین حدود 24 استخر وجود دارد که می‌توانید به آن‌ها متصل شوید. برخی از این استخرها برای استفاده ی عموم طراحی شده اند و برخی دیگر استفاده‌ی  خصوصی دارند.

با ثبت نام در استخر انتخابی،  یک سرور و نام کاربری به شما تعلق می گیرد.

برای شروع به کار با استخر، نیاز است که با نام کاربری و سرور خود توسط یک نرم افزار به استخر متصل شده و فرآیند استخراج را شروع کنید. نرم افزار هایی مانند نرم افزار CGminer و یا BFGminer(جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت ارز دیجیتال مراجعه نمایید.)

آشنایی با افزونه کریپتو تب

کریپتو تب یکی از افزونه های رایگان  برای استخراج بیت کوین می باشد(مانند ماینر گیت و افزونه های متنوع دیگر). در واقع این افزونه روشی برای کسب بیت کوین از طریق مرورگر است.

شما با نصب و دانلود این افزونه ی رایگان بر روی مرورگر سیستمتان می‌توانید هنگام جستجو در اینترنت و انجام کارهای روزمره خود، همزمان اقدام به ماین کردن بیت کوین نمایید.

این افزونه مخصوص ماین کردن طراحی شده است  و در صورت معرفی کردن به دیگران به شما امتیاز می دهد.

طراحان این افزونه ادعا می کنند که اگر  شما به نفرات بیشتری این افزونه را پیشنهاد دهید، به همان مقدار  امتیاز خودتان افزایش پیدا می کند. در واقع با افزایش زیر مجموعه های خودتان می توانید مقادیر بیشتری بیت کوین کسب کنید.

در این روش سود حاصله از این افزونه بین تمامی کاربرانی که از آن استفاده می کنند تقسیم می شود.

اساس کار crypto tab به این صورت است که پس از نصب آن، این برنامه در قالب یک مرورگر مستقل و یا افزونه ای اضافه شده به مرورگر قبلیتان ،  اقدام به استفاده از تجهیزات سخت افزاری شما، مانند cpu و کارت گرافیک  می‌کند.

پس از نصب این برنامه شما می‌توانید با یکی از حساب های کاربری خودتان در جیمیل و یا فیس بوک وارد شوید. بهترین حالت برای شروع و ثبت نام، استفاده از این اکانت‌ها می‌باشد.

زیرا ممکن است در صورت بسته شدن برنامه یا پاک شدن آن ، بیت کوین‌های ماین شده توسط سیستم شما از بین برود.

شما می‌توانید جهت  نصب این افزونه وارد سایت “کریپتو تب“شوید

در قسمت پایین صفحه(فوتر صفحه) می توانید افزونه‌ی مرورگر کروم، فایرفاکس، سافاری و هم چنین مرورگر مستقل کریپتو تب را دانلود نمایید.

پس از دانلود و نصب این افزونه و ورود با یکی از حساب های کاربریتان، صفحه‌ی ماین کردن برایتان باز می‌شود . در ابتدا مقدار بیت کوین شما صفر می‌باشد که در وسط صفحه برایتان نمایش داده می‌شود.

در زیر این عدد لینکی برای دعوت از دوستان تعبیه شده است. تعداد نفراتی که با لینک شما وارد شده اند و به نوعی زیر مجموعه ی شما محسوب می‌شوند در پایین صفحه( سمت راست Referral) نمایش داده می‌شود.

از قسمت پایین صفحه ، سمت چپ نیز می‌توانید میزان استفاده از منابعتان(استخراج بیت کوین) را تنظیم کنید. اگر سیستم شما از نظر توان پردازشی دارای سرعت قابل قبولی است این روش می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای استخراج آسان بیت کوین باشد.

البته بیان این نکته نیز حائز اهمیت است که با استفاده از این افزونه و اجرای آن سرعت مرورگر و سیستم  شما کمتر می شود.

قسمت mined(پایین صفحه)مقدار بیت کوین جمع شده‌ی شما را تا این زمان نمایش می دهد.

قسمت Affiliate مقدار بیت کوین کسب شده از زیر مجموعه‌های شما را نشان می دهد.

جهت برداشت بیت کوین جمع آوری شده،  بر روی منوی بالا سمت راست کلیک کرده و عبارت Withdraw  را انتخاب کنید. پرداخت‌ها  به صورت روزانه ( دو بار در روز) انجام می‌شود.

کیف پول

شما برای ذخیره ی ارزهای جمع آورری شده به یک کیف پول نیاز دارید. در واقع زمانی که شما اقدام به استخراج بیت کوین می‌کنید باید مقادیر جمع آوری شده را در کیف پولی که مختص خودتان است ذخیره کنید. سایت‌هایی زیادی در این زمینه وجود دارند که امکان ایجاد کیف پول را به شما می دهند. هر کیف پول از قوانین خاص خودش تبعیت می کند. کیف پول های مختلف در مواردی مانند: ویژگی‌ها، نحوه استفاده و نوع ارزهایی که نگه داری می‌کنند متفاوت هستند. بعضی از کیف پول‌ها فقط نوع خاصی از ارزهای رمز نگاری شده را در خود ذخیره می‌کنند مانند Bitcoin Cash Freewallet

اما برخی دیگر قابلیت ذخیره انواع ارزها را دارا می باشند. مانند کیف پول دسکتاپ Exodus در ویندوز، مکنتاش و لینوکس قابل پیاده سازی است .

کیف پول آنلاین Blockchain.info امکان ذخیره‌ی بیت کوین، اتریوم و بیت‌کوین‌کش را به ما می دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر  وبینار معدنچی طلا شوید” را مشاهده نمایید.

در اینجا به بیان برخی از مزایای کیف پول jaxx می پردازیم:

  • هرگز کنترلی بر مبالغ موجود در کیف پول نیست
  • دارای محیطی بسیار کاربند پسند می باشد.
  • نیازی به وارد کردن اطلاعات شخصی (از جمله ایمیل )نیست.

در صورتی که تنها بیت‌کوین جمع‌آوری کرده باشید کیف پول‌های متنوعی برای شما وجود خواهد داشت. کیف پول‌های کاغذی، کیف پول‌های سخت افزاری، کیف پول‌های آن لاین، دسکتاپ و موبایل. اما برای ارزهای ناشناخته‌تر این موارد محدود‌تر می‌باشد.

زمانی که شما ارزتان را در کیف پول خودتان نگهداری می‌کنید مسئولیت آن نیز بر عهده‌ی خودتان می باشد. گاهی اوقات ممکن است با ویروسی شدن سیستمتان و یا پاک شدن فایل ها از روی گوشی همراهتان، کیف پول شما از بین برود!!

برخی از کیف پول ها برای جلوگیری از چنین مشکلاتی تدابیری را اندیشیده‌اند که امکان دریافت فایل پشتیبان و نگهداری در جایی امن، پرینت گرفتن از کلید خصوصی، دریافت seed(عبارتی تصادفی برای بازیابی ارز) را به ما می دهند.

بهتر است بر روی کدام ارز سرمایه گذاری کنیم؟

برای ورود قدرتمند و کم خطر در ارزهای رمز پایه بهتر است که به دقت بازار این ارزها را مورد بررسی قرار دهیم. در ابتدا خرید و فروش بیت کوین بسیار رونق داشت (البته کماکان نیز این روند ادامه دارد). اما در سال2017 سهم بازار آن از 90 درصد به زیر 40 درصد کاهش داشته است! و اتریوم شروع به گسترش و افزایش سهم بازار دارد. برای سنجش ارزش یک ارز  دیجیتالی می‌توانیم از “ارزش بازار ارز” که بر مبنای دلار آمریکا محاسبه می‌شود، استفاده کنیم. به دلیل تنوع ارزها و ساختارهای متفاوتی که هر کدام دارا می باشند(از نظر خصوصی و یا عمومی بودن و ….) لازم است که قبل از خرید، فروش و جمع آوری آن‌ها ، با هوشیاری شرایط بازار ارز را مورد بررسی قرار دهیم و سپس دست به کار شویم.

برای خرید ارز بهتر است که ابتدا با خرید اتریوم و بیت کوین آغاز کنید. زیرا بعدا به راحتی می توانید در صرافی ها آن ها را به ارزهای دیگری تبدیل نمایید. جهت تبدیل ارز به سایر ارزها می توانید از طریق سایت coinmarketcap.com لیست صرافی هایی که ارز مود نظر شما را خرید و فروش می کنند انتخاب کنید. متاسفانه به علت تحریم ها، بعضی از صرافی ها با ایران کار نمی کنند و حساب های ایرانیان را مسدود می‌کنند، بهتر است در این امر دقت نمایید.

بازار این ارزها نیز مانند بازارهای دیگر دچار صعود و نزول فراوانی می شود. شما به عنوان مالک و یا خریدار ارز باید دقت نمایید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید که به بهترین نتیجه ی مورد نظرتان دست پیدا کنید.

پس از خرید ارز می توانید آن ها را در صرافی نگه دارید و یا در کیف پول شخصی خودتان! نگه داشتن طولانی مدت ارز در صرافی ها زیاد توصیه نمی شود . بهتر است از صرافی برای خرید و فروش ارزهای خود استفاده کنید. کیف پول می تواند جایگزین مناسبی برای نگهداری و مدیریت ارزهاییان باشد، به شرطی که تدابیر امنیتی را به خوبی رعایت کنید و کیف پول مناسبی را بر اساس ارز خود انتخاب نمایید.

برای فروش بیت کوین می توانید به 3 صورت اقدام کنید.

معامله فرد به فرد

این روش برای اشخاصی مناسب است که دارای ارزهای رمز پایه هستند وتمایل دارند با ارزهای خودشان در فضای مجازی اقدام به خرید کالا نمایند. این افراد در سایت هایی مانند  Brawker و Purseثبت نام می کنند . در این سایت ها متقاضیان دیگری نیز وجود دارند که دارای کارت اعتباری می باشند و خواهان تهیه ارزهای رمز پایه.

نحوه کار به این صورت است که شخصی درخواست خود را مبنی بر تهیه کالایی در سایت مطرح می کند، کاربران موجود در سایت آن درخواست را مشاهده و در صورت تمایل، کالای مورد نظر را با کارت اعتباری خود خریداری  کرده و به فرد اول ارسال می کنند. فرد اول پس از دریافت کالا و تایید آن مبلغی از ارزهای خود را (مبلغ توافقی) به شخص خریدار کالا  انتقال می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت Payment24 مراجعه نمایید.

خرید و فروش مستقیم با کمک یک واسطه ی امن

سایت هایی مانند Coinbase و یا BitBargain در آمریکا و بریتانیا به شما این امکان را می دهند که به عنوان فروشنده در این سایت ها ثبت نام کنید و در خواست فروش و قیمت پیشنهادی خودتان را عنوان کنید، این سایت درخواست شما را به دید مشتریان می رساند و در صورت استقبال اشخاص دیگر جهت خرید بیت کوین شما، شما و آن شخص به صورت مستقیم اقدام به خرید و فروش می کنید.

فروش از طریق صرافی

در اینجا جابه‌جایی پول توسط صرافی ها انجام می‌شود و شما مستقیما با شخص خریدار در ارتباط نخواهید بود. شایان ذکر است که این صرافی ها درصدی را به عنوان کارمزد از فروشنده ارز دریافت می کنند.